Levendula buzogány készítése

Sziasztok!
Mint azt már tudjátok, június közepén Tihanyban jártam levendulát szedni. Ezt a levendulát különböző módokon használtam fel, ezek közül az egyik a levendula buzogány készítése volt. Ezt a kis szépséget illatosítóként lehet felhasználó, de dísznek is nagyon szép.  Lássuk hogyan is készült!



Első lépésként válasszunk ki 22 szál friss levendula szálat. Nagyon fontos hogy friss legyen, mert a levendulák szára így a törik el.
A szálakat tisztítsuk meg és formáljunk belőle egy kis csokrot. 



Egy fehér, vagy akár színes szalaggal kössük össze a szárakat úgy, hogy a lehető legközelebb maradjunk a virágokhoz.




Ezt követően fordítsuk meg a csokrot és egyesével hajtogassuk le a szárakat. Vigyázzunk, hogy ne törjük el őket.



A 22 szálból alkossunk 12 párt. A szalagot óvatosan kezdjük el átvezetni a szálakon, mégpedig úgy, hogy a szalagot egyik szál felett, aztán a másik szál alatt vezetjük. Mivel páros számú szálat használunk, így adni fogja magát, és a következő sorban mindig pont ellentétesen fog haladni a szalag.  Mindig úgy folytassuk a szalag vezetését, hogy egyszer a szár felett van a szalag, egyszer alatta. Haladjunk így a szálak végéig.











Ha a szálak aljához értünk, tekerjük rá a szalagot, az esetleges felesleget pedig vágjuk le. Rögzítsük a ragasztópisztollyal. Utolsó lépésként én kötöttem egy szép masnit a buzogány aljára. Ha esetleg a szálak nem voltak teljesen egyformák vágjuk őket egyenesre.


És ezzel készen is vagyunk! Elkészült a buzogányunk. Remélem meghoztam hozzá a kedveteket és ti is kipróbáljátok!
Köszönöm szépen a figyelmeteket, ha tetszett ez a bejegyzés mindenképpen lessétek meg a korábbiakat is ! Hamarosan újra találkozunk
-Lexi 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések