Mi is az? - Bullet Journal

Az év eleje az az időszak, amikor az emberek nagy része, talán még azok is akik úgy hiszik nincs szükségük életük rendszerezésére, beruház egy határidőnaplóba, majd az első néhány hét vagy esetleg nap után csalódottan jönnek rá, hogy nem teljesen válik be a dolog és temetik el a naplót fiókjuk legmélyére. Ryder Carroll, megelégelve a próbálkozást, kifejlesztett egy saját módszert, ami azóta bejárta a világot, rengetek rajongót és lelkes Bullet Journal készítőt gyűjtött maga mellé.



A Bullet Journal egy naptár, egy napló és egy jegyzetfüzet kombinációja, melynek az a legnagyobb jellegzetessége hogy te döntheted el mit, és hogyan vezetsz, követsz benne. Ja, és persze nem szab határt a kreativitásnak sem. Mintákkal és matricákkal díszítenéd? Tökéletes. Csak egy szimpla, fekete, fehér, jól átlátható füzet kellene? Szuper! Csúnyának tartod az írásod? Nem számít, itt minden belefér, amit csak akarsz.
Egy-két előre elkészített oldalon kívül minden egyes napon úgy alakíthatjuk a naptárunkat, ahogy nekünk tetszik. Így sosem leszünk hely szűkében, de nem lesznek fölösleges oldalak sem. A naptár felépítése, kinézete, minden egyes oldal  olyan lesz, ami számunkra a legkényelmesebb. Ezért viszont meg kell dolgoznunk, ugyanis a naptárat mi magunk írjuk, rajzoljuk fel a füzetbe. Valójában persze a BuJo is csak egy ugyanolyan naptár, mint a többi, csak annyi különbséggel, hogy belevihetjük saját stílusunkat, egyéniségünket, kreativitásunkat.

Miért hasznos?

  • Mert egy általad meghatározott rendszerben mindent feljegyezhetsz, ami fontos számodra.
  • Egyetlen füzet kell hozzá, nincs több papírfecni.
  • A saját rendszeredet jobban átláthatod, mint egy előre legyártott naplót.
  • Nyomon követheted a szokásaidat. 
  • Gyorsabb, mint egy napló.
  • Új hobbi is lehet.
Ha szeretnél többet megtudni erről a rendszerről mindenképpen kövess nyomon, hiszen újabb és újabb BuJo témákat fogok hozni a blogomra, mostantól rendszeresen. Addig pedig itt van néhány inspiráló kép ami talán a Te kedvedet is meghozza a határidő napló vezetéséhez.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok, hamarosan újra jelentkezem, addig pedig csodálatos nyarat mindenkinek! 
-Lexi





Még több kép:

https://hu.pinterest.com/lexiwiththeworld/bullet-journal/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések